Agenda Spirituele Activiteiten & Workshops

Ooit gehoord van VIERSCHAKEN? Avontuur in extra dimensies! Kijk bij MOGELIJKHEDEN wat lager op deze pagina.

ACTUELE AGENDA

 1. Workshops Trancereizen (op zoek naar talenten en liefdes uit vorige levens) doe ik eigenlijk nog alleen maar op festivals en tijdens de spirituele reizen naar Griekenland en Bosnië. Maar je kan me er altijd voor uitnodigen om die prachtige techniek ergens te demonstreren. Ik werk tijdens zulke Trancereizen-workshops met (licht-)hypnotische technieken, die voor de meeste mensen toegang geven tot verborgen of onderdrukte gebieden in het onderbewustzijn. Die informatie kan uit vorige levens stammen maar net zo goed een archetypische voorstelling uit het zg. collectieve onderbewustzijn zijn. Ook een geleide fantasie of bijna-droom kan je nuttige en leuke inzichten verschaffen.
 2. Vriendendagen (de voormalige Verdiepingsweken van Landgoed Algoed in Enschede), is inmiddels verhuisd naar Vorden.  Ik verzorg daar  o.m. workshops Trancereizen en Familie Opstellingen.  Verder kun je daar Bonding doen, Theatersport, meditatie en allerhande andere workshops. Ook kun je daar soms een Zweethutceremonie meemaken! Dit project doen we (drie keer per jaar-Pasen, zomer en Kerst). Aanmelden kan via mij.

 3. VOL. De nieuwe serie van de Opleiding FAMILIE OPSTELLINGEN voor nieuwsgierigen en collega’s gaat opnieuw in het najaar van start in Den Haag, Voorlopig draaien we 5 keer tweewekelijks op zaterdagen vanaf. 16 maart t/m 27 april . Thema: KIJKEN NAAR JE BLINDE VLEK. Zie de documentaire Telepathie als therapie Aanmelden voor sepetember via  info@peterdenharing.nl.
 4. De 4e verdiepingsreis van 18-27 april 2023 naar het andere Sardinië, was met 10 deelnemers een waanzinnig succes. Herhalen doe ik niettemin niet meer. Je kunt wel met Sam Pitzalis van reisbureau KeepAliveTours naar dat eiland van watervallen, feeënhuizen en reuzengraven, van prehistorische astronomische uitkijktorens, kruidenmeesters en schaapskudden.
 5. Onze reis, eind april 2024, naar de Bosnische piramiden, die van de Zon, van de Maan en van de Draak zit ook weer bomvol. De deelnemers doen vooral energetische ervaringen op bij bijzondere plekken. Op zogeheten Tumulus-heuvels bijvoorbeeld en denk ook aan het ondergrondse tunnellabyrint, de Rafne-tunnels. Dat combineren we met workshops Trancereizen en Familie Opstellingen. En verrukkelijk eten! Saai is het nooit. Goedkoop wel. Volgend jaar weer! Boeken via onze supergids ter plaatse, Ira Nagel Namasté Café- Coffee & Consciousness online (namastecafe.nl).  
 6. Ik ben, bijna vanzelfsprekend weer te vinden op het Healing Garden zomerfestival op het Erkmederstrand van Zeewolde, waar ik Familie Opstellingen, Trancereizen en Auraschoonmaken aanbied.
 7.  Hetzelfde aanbod presenteer ik, ook al traditie, aan op het SoulSteps Festival op de  Uelenspieghel in Uffelte.
 8. Voor onze Vierschaakmiddagen op zondagmiddagen bij mij thuis zoek ik nog gepassioneerde schaker als tegenstanders van Her P. David van W., Irma L. en mij.

  BOEKPRODUCTIES 

          Gerard zoekt het hoger op H max  

  Mijn achtste boek, GERARD ZOEKT HET HOGEROP, verscheen in de zomer van 2016 ter gelegenheid van mijn 70e verjaardag en van het feit dat Tijdgeest Magazine toen tien jaar bestond. Het is inmiddels als gratis Word-document en als e-book beschikbaar ( Gerard zoekt het hogerop). . Ook gratis is mijn Atlantis fantasy titel uit 1985 zo beschikbaar, De Belofte, nu onder de titel DE SLAPENDE KONING. Hier vind je de link naar  De Slapende Koning 

  Mijn negende boek, EED OP EEN DODE MOEDER, uit sinds oktober 2016, beschrijft regressiesessies met cliënten;  in december 2017 kwam DE ZEVEN KWALITEITEN VAN EEN ECHTE HEKS in de boekwinkel. Veel daarvan is nog 2e hands te verkrijgen op www.boekwinkeltjes.nl.

  Inmiddels is mijn nieuwste titel zo goed als uitverkocht: DIKKE HANS LEERT VLIEGEN (BESTAAT REÏNCARNATIE ECHT?!) met veel columns uit het tijdschrift Paravisie plus  avontuurlijke verhalen en betrekkelijk sensationele inside-informatie. Met onderwerpen als omgaan met doden, met geesten, parasieten en engelen. Over hooligans, intimiteit in Suriname, ayahuasca, voorouders, tweelingzielen en de naderende dood. Niet saai! Echte liefhebbers moeten me maar mailen en € 20 dokken.

  ---_Peter duikt in Egypte

  HIERONDER ZIE JE WAT IK NOG MEER AANBIED ALS MOGELIJKHEDEN VOOR WORKSHOPS & LEZINGEN. Dit zijn ook handige teksten voor publicitair gebruik. Zie lager voor meer informatie.
  Het betreft:
  1. TRANCE REIZEN, Op zoek naar vreugde en liefdes uit vorige levens (interactieve workshop met demonstraties)
  2. AURA SCHOONMAKEN (interactieve workshop met oefeningen)
  3. KARMISCHE ASTROLOGIE (Lezing of workshop met horoscoopanalyses)
  4. NUT EN GEVAAR VAN ORAKELEN. (Lezing of uitgebreide workshop met demonstraties)
  5. VUUR- EN WATERPROEVEN -over inwijdingen- (Lezing)
  6. DE ANDERE KANT VAN SPIRITUALITEIT (Lezing of uitgebreide workshop)
  7. DRUGS, POORT NAAR DE HEMEL OF NAAR DE HEL? (Lezing)
  8. ONTMOETEN EN SPELEN (Workshop)
  9. TANTRA, DE MANNELIJKE ROL BINNEN HET VROUWELIJKE GODSPRINCIPE. (Lezing)

  10. Workshop FAMILIE OPSTELLINGEN

Heel avontuurlijk is deze moderne, paranormale vorm van groepschanneling ten behoeve van een groter inzicht bij een vraagsteller uit die groep. Voor ideeën over je kwaliteiten of mogelijkheden is een astrologische analyse weer efficiënter maar voor de aanpak van ongrijpbare, vreemde of onnatuurlijke energetische belemmeringen is een Familie Opstelling ideaal. Deze techniek is aanvankelijk ontwikkeld om zicht te krijgen op specifieke energiepatronen, ‘systemen’ in je familie, bij je verwanten en je voorouders. Familieleden kunnen kennelijk hun problematiek (karma) doorgeven aan latere generaties. Soms kiest een kleinkind ook zelf voor zo'n klus, niet zelden wordt iemand onvrijwillig opgezadeld met het naspelen van oude situaties, zodat er eindelijk eens een betere oplossing gevonden kan worden. Fijn voor jou en voor je overleden overgrootvader, zou je dan zeggen, maar waarom komt die ziel niet ZELF incarneren om die lastige opdracht in de eigen praktijk uit te zoeken? Het antwoord is simpel: omdat die familieleden niet weten dat er reïncarnatie bestaat of dat ze te veel beladen zijn met schuld of schaamte. Bij deze aanpak worden er dus voornamelijk familieleden opgesteld die allemaal behoefte blijken te hebben aan een eerlijke ordening en een grotere harmonie. Later is veel geëxperimenteerd met het opstellen van processen, gebeurtenissen, gedragingen of (mijn voorkeur) een Blinde Vlek. Ik stel dan aanvankelijk drie personen op, representanten. Eentje voor jouw Dagelijkse Realiteit (je ego), eentje voor je Hoger Zelf (je ziel) en eentje voor dat stuk waar je geen grip op krijgt of wat buiten je bewustzijn ligt. Spannend!

Naar boven11.

WIE BEN IK?

Tijdens deze fabuleuze techniek voor zelfonderzoek zitten de deelnemers in rijen tegenover elkaar. Steeds praat iemand 3 minuten over zichzelf praten met als startzin: IK BEN… Commentaar geven mag niet, ondersteunend aanraken wel. Je gesprekspartner luistert met volledige aandacht naar jouw verhaal. Er is een halve minuut pauze voor reflectie en eventueel iets opschrijven (over jezelf) en dan gaan we weer verder. Nu is de ander aan de beurt. Daarna wordt er kruislings in de rij van plaats gewisseld en krijg je weer een nieuw gezicht tegenover je. Afhankelijk van het aantal deelnemers duurt deze sessie 1 uur en driekwartier of 2 uur. Astroloog en regressietherapeut Peter den Haring begeleidt de gang van zaken met klankschalen, soms muziek en altijd inzicht gevende suggesties. Je leert veel anderen heel intens kennen en, als je tenminste steeds zo eerlijk mogelijk bent, ook jezelf!
Naar boven

4. Trance Reizen, op zoek naar vreugde en liefdes uit vorige levens.
Middag- of avond Trance Workshop.

Ik werk met (licht-)hypnotische technieken, die voor de meeste mensen toegang geven tot verborgen of onderdrukte gebieden in het onderbewustzijn. Die informatie kan uit vorige levens stammen maar net zo goed een archetypische voorstelling uit het zg. collectieve onderbewustzijn zijn. Ook een geleide fantasie of bijna-droom kan je nuttige en leuke inzichten verschaffen. Ik demonstreer in deze workshop een dergelijke trancereis. Wie daarvoor niet zo gevoelig is, help ik op weg met helderziende waarnemingen uit de aura. Mijn aanpak is serieus maar ook vrolijk en relativerend. Je kunt zo op zoek gaan naar talenten en vaardigheden, naar liefdes en vreugde uit vorige levens. Ik laat je ondertussen ook kennismaken met een oefening voor beter gronden en het schoonmaken van je aura van niet-eigen energieën. Deze staan ook op mijn CD (na de workshop verkrijgbaar). Ook is er een CD beschikbaar die je privé Trancereis begeleiden kan.

Naar boven

5. Aura schoonmaken
Middag of avondworkshop met oefeningen

Overgevoelige mensen, mensen met latente paranormale vermogens en mensen die moeite hebben met grenzen stellen en bewaken (vaak HSP) zullen vaak oververmoeid raken van alle inspan­ning om een beetje zichzelf te blijven. Monotone muziek (house e.d.) of bepaald drugs- of alcoholge­bruik kan ook iemands geestelijke weerstand ondermijnen. Soms krijgt men huidklachten omdat de huid de laatste barrière is tussen jou en de ander en die dan niet goed meer als aurabescher­ming functioneert. Soms creëert men overwicht als een voelbare buffer naar de spanningsvolle wereld. Visualisatietechnie­ken helpen dan meestal al snel. Tevens kun je leren hoe je astrale ‘lifters’ uit je zenuwsysteem verwijdert, evenals goedbe­doelende ‘gidsen’ of voorvaderlijke (voormoederlijke) geesten. Het kan ook zijn dat je last hebt van een hinderlijke zogeheten ‘geïnterna­liseerde’ ouder of andere autoriteit. Peter demon­streert oefeningen voor het schoonmaken van je aura van al dit soort niet-eigen energieën. Deze oefeningen staan ook op zijn CD (na de workshop verkrijgbaar). N.B. Workshop 1 & 2 zijn ook als combinatie mogelijk op een hele dag.

Naar boven

6. Karmische astrologie
Workshop met horoscoopanalyses

Wat is de rode draad in jouw leven? Werk je echt je talenten helemaal uit? Durf je ook je schaduwkanten te onderkennen en te leven? In je geboortehoroscoop, de Radix, vind je allerlei aanwijzingen. Ook al weet je nog niets van astrologie, deze workshop is instructief, leerzaam en vaak ook troostend, omdat hij je inzicht kan geven in je (on)bewuste beweegredenen. Ook de relatie met je ouders komt aan de orde. Je leert iets over retrograde planeten, de Noordelijke en Zuidelijke Maansknopen (Drakenkop en Drakenstaart), de Cheiron-mythe, de Zwarte Zon in Kreeft en in individuele huizen en de Zwarte Maan (Lilith) in teken en huis); dit zijn allemaal astrologische posities die betrekkelijk onbekend zijn. Toch kun je er mee leren werken. Peter maakt tevoren jouw geboortehoroscoop met al die karmische punten en analyseert ze gedurende de workshop. Je kunt ook zelf een horoscoop meebrengen van een geliefde of kind. Hij geeft altijd praktische voorbeelden van oplossingen voor bepaalde spanning. Soms plakt hij daar vaak helderziende waarnemingen aan vast die teruggrijpen naar vorige levens. Voor overgevoelige mensen, speciaal voor deelnemers met veel planeten in Vissen of in het 12e huis alsook voor diegenen met lastige Neptunus-aspecten, heeft hij een CD met aura schoonmaakoefeningen geproduceerd (na de workshop verkrijgbaar). Hij zal ook voor verdere studie verwijzen naar zinnige literatuur op astrologisch gebied. N.B. Dit materiaal kan ook als lezing worden aangeboden.

Naar boven

7. Nut en gevaar van orakelen
Workshop met demonstraties onder begeleiding van Peter den Haring.

Peter weet veel van allerlei orakelsystemen zoals Runen, Numerologie, Tarotkaarten en het Chinese muntorakel I Tjing. De gebruikers zoeken hiermee meestal naar mystieke ervaringen en een beter begrip van hun aardse opdracht. Toch gaan sommige mensen er onverstandig of zelfs gevaarlijk mee om. En wat te denken van orakelverslavingen? Peter komt met praktische waarschuwingen en wenken voor zorgvuldig gebruik. Hij geeft de deelnemers uitgebreid de gelegenheid om te werken met het Domino-orakel. Dat is door hem uit een bestaand zigeunerorakel ontwikkeld waarzegsysteem met domino- en of dobbelstenen, zoals beschreven in een Ankertje (Het Dominorakel). Peter demonstreert met veel gevoel voor humor ook het Pandora-orakel (Wat zijn je slechte eigenschappen?). Peter demonstreert tevens oefeningen voor het schoonmaken van je aura van niet-eigen energieën. Deze staan ook op zijn CD (na de workshop verkrijgbaar).

Naar boven

8. Vuur- en waterproef in de moderne tijd
Lezing met waarnemingen door Peter den Haring. In het Ik-tijdperk is het vooral mode geweest om alles zelf te doen en te moeten doen. Weg met hulp vragen, alles moet uit jezelf komen! Dat is zeker een nuttige fase, maar op die weg moet je ook vaak het wiel weer helemaal zelf uitvinden. Tegelijk experimenteren veel amateurzoekers met handleidingen voor allerhande occulte technieken, die in boeken of op Internet worden gepresenteerd. In antieke mysteriescholen kregen de beginners echter een zware psychologische en filosofische training voordat ze op zulke experimenten werden losgelaten. Ook werden deze discipelen begeleid door iemand met een Meester-functie. Niet iemand die noodzakelijkerwijze Verlicht was, maar wel iemand die door schade en schande de eigen valkuilen had ervaren. Een beproeving of een Vuurproef diende om iemands ontwikkelingsgraad te toetsen. In andere tijden werden vermeende heksen zo ook aan sadistische proeven onderworpen, die onmogelijk hun zuiverheid konden bewijzen. Eenmaal in het vuur of in het water geworpen heb je immers niet veel kans om je Godsvertrouwen magisch te demonstreren. Het lijkt wel of in deze tijd jonge mensen ook zulke heksen- of tovenaarsproeven te verduren krijgen, o.m. door het excessieve gebruik van drugs of het blootstaan aan geweld. Wat is de zin daarvan en is er zin? Tijdens de lezing geeft Den Haring voorbeelden van intense inwijdingsrituelen, uit het verleden en nu. Hij beschrijft bepaalde verschrikkelijke gebeurtenissen uit zijn eigen leven en licht, waar mogelijk, die van toehoorders toe al dan niet aan de hand van helderziende waarnemingen of een snelle blik op iemands horoscoop. Hij blijft altijd optimistisch, zoals ook zijn eerdere magische roman laat zien (een sprookje voor jonge heksen): DE ZEVEN KWALITEITEN VAN EEN ECHTE HEKS.

Naar boven

9. De andere kant van spiritualiteit
Lezing door Peter den Haring.

Peter houdt een inleiding over de ‘Journey into The Dark Night of the Soul‘. Bedoeld wordt de reis in je innerlijk duister in een poging om je schaduwkanten te integreren. Dat kan leiden tot en vrijwillig en onvrijwillig opzoeken van beproevingen. Aan de orde komt ook het nut van seks & Tantra. Hij is kritisch over channelen, engelen en gidsen, en vertelt boeiend over obsessies, plaaggeesten en occulte lifters. In een poging om Heel Speciaal te zijn gaan sommige mensen boven zichzelf uitzweven. Peter pleit voor hier en nu Heel Gegrond de afwas doen en voor de noodzaak van echte en liefdevolle aandacht besteden aan de mensen in je (directe) omgeving. Hij kan soms wat provocatieve demonstraties geven van relativeren (“Alles is waarschijnlijk anders in het echt”). Hij praat over voorouderlijke invloeden, karmische astrologie, orakelen, God, devotie, idealen, extase, gronden en over je aura schoonhouden. Zingen en dansen ziet hij net als de Chassidische Joden als de meest goddelijke voorbereiding op het hoogtepunt van ons leven: de Dood! Ondertussen kunt u hem onderbreken door hem vragen te stellen of om specifieke aura waarnemingen te doen.

Naar boven

10. Lezing: Drugs, een poort naar de hemel of een poort naar de hel?

In zijn praktijk heeft Peter in toenemende mate te maken met jonge mensen, veel scholieren en studenten, die ernstige problemen hebben met het gebruik van verdovende middelen. Men weet verbijsterend weinig van het onderwerp af, doet er vaak quasi-stoer over. Van 1967 tot 1983 was Peter als jongerenwelzijnswerker sterk betrokken bij drugsproblematiek. Later gaf hij twee jaar (tot mei ’95) als free lance docent les over verslavingsproblematiek aan het Opleidingsinstituut voor gevangenispersoneel van Justitie, het CWOI in Rijswijk. In zijn lezing komen kort de verschillende soorten drugs en hun werking aan de orde en uitgebreider de diepere motieven voor het gebruik, inclusief het verlangen van ieder mens naar mystieke ervaringen en een (beter) begrip van zijn aardse opdracht. Vooral XTC en Ayahuasca zijn moderne en redelijk gevaarloze middelen als ze tenminste voor (begeleid) zelfonderzoek gebruikt worden. Sommige mensen willen ontsnappen aan de saaiheid van de wereld, anderen gebruiken juist drugs om diepe pijnen te verlichten. Weer anderen vechten uitsluitend tegen zichzelf omdat hun lichaam nog alleen maar functioneert met drugs. Hard, maar ook soft drugs kunnen volstrekt gevaarloos zijn voor de een en een langzame degeneratie betekenen voor de ander. Het is jammer dat het oorspronkelijke rituele gebruik van deze middelen bijna zo goed als teloor gegaan is in onze recreatieve, oppervlakkige cultuur, waar voor velen zingeving aan het eigen leven een onbespreekbaar onderwerp is geworden.

Naar boven

11. ONTMOETEN EN SPELEN
Workshop met Peter den Haring
Avontuur, nieuwe dingen, experimenteren, zingen, de ongebaande paden van de geest betreden. Jezelf provoceren en lachen om je eigen oordelen over anderen. Als je vindt dat het eens tijd wordt voor wat nieuwe inspiratie en dat je daarbij ook anderen, geestverwanten, zoekt, dan is deze workshop jou op het lijf geschreven. Peter werkt met gezang, gedoe, gejoel en gelach. Afhankelijk van omstandigheden en outillage kan hij verkleedpartijen, stokvechten en intimiteitbevorderende Tantra-oefeningen inlassen. Soms komt er een helderziende waarneming, orakel of wat astrologie om de hoek kijken.

Naar boven

12. TANTRA-LEZING MET ALS ONDERWERP: DE MANNELIJKE ROL BINNEN HET VROUWELIJKE GODSPRINCIPE.
Een lezing over de m/v polariteiten, over nodig hebben, aanvullen en samen zijn. Deze schepping is volgens de meeste New Age filosofen vrouwelijk, voelend, vloeiend en communicerend. De man daarin is vooral gericht op visualisatie, magie, strategie en doen. Vrouwen zijn sterk gericht op onderlinge uitwisseling, op zorg en materie. Hoe kunnen de seksen beter, en mogelijk Tantrisch, genieten van elkaar dan ze nu in het algemeen doen? Wat is de rol van Macht (het positieve element) en Manipulatie (het negatieve element), afgezet tegen ieders behoefte aan erkenning? Welke rol speelt het biologische evolutiegebeuren, onze voorplantingsintuïtie? Vrouwen hebben exclusief de beschikking over teeltkeus, een intuïtief aanvoelen van en aangetrokken worden door de beschikbare ’topdog’ om het beste zaad te verkrijgen. Mannen zijn evolutionair vooral zaadverspreiders, gericht op het zwanger maken van zo veel mogelijk partners om zo hun genen optimaal te verspreiden. Wat heeft dat voor consequenties in een inmiddels redelijk ‘beschaafd’ geworden sociale omgeving? Kan een commitment, werkelijke vriendschap en/of liefde daar bovenuit een dominante rol gaan krijgen? In hoeverre spelen geliefden de vroegere gedragspatronen van hun ouders na, totdat ze daar boven uit stijgen… Vragen en antwoorden, die weer nieuwe spannende vragen zullen oproepen.

Naar boven

13. VIERSCHAAK. DEMONSTRATIE VAN EEN ONBEKENDE KUNST

Vierschaken is een vrij onbekende maar fascinerende schaakvariant. Twee partners (Echt Wit en Vals Wit) spelen tegen twee andere maten (Echt Zwart en Vals Zwart) op een met drie extra rijen uitgebreid schaakbord. Men speelt met de klok mee, de partners zitten tegenover elkaar. Men wint als een van de tegenstanders pat of mat staat en de overgebleven tegenstander mat wordt gezet. Je hoeft beslist geen briljant schaker te zijn maar je moet goed in het Hier-En-Nu kunnen blijven met maximale alertheid. Ik heb dit avontuurlijke spel jarenlang gespeeld met drie vrienden, meestal op zaterdag, want niet zelden loopt zo’n partij tot twee, zelfs drie uur uit. Dan was een van ons de gastheer, die voor het eten zorgde. Spel ervoor en nog eentje erna. Iets teveel drank bij het eten is gauw noodlottig, want even suffen en je wordt van twee kanten af genadeloos in de pan gehakt. Je kunt immers maar naar een kant tegelijk je verdedigen en ondertussen pikt de andere partij een stuk van je in. Je hoopt dat je maat je dan redt doordat hij de rovende partij van zijn voornemens af houdt door hem op zijn beurt aan te vallen. Volop intrige dus, beter dan wat voor PC-spel dan ook. Wie in Zuid-Holland woont en twee maten weet warm te maken, kan mij (en mijn speciale speelbord) uitnodigen als vierde speler voor een demonstratie. Bel of mail.

Naar boven

Coaching, Astrologie, Journalistieke producties