Coaching

Ook in mijn coachingpraktijk begin ik het liefst met een karmische analyse van je geboortehoroscoop om te kunnen zien wat je aangeboren beroeps- en carrièremogelijkheden zijn. Wat zijn je favoriete verdedigingmechanismen en waar straal je het makkelijkst? Laat jij je ondermijnen door invloeden van buitenaf of ligt de blokkade in jezelf? Patronen uit je jeugd hebben immers de neiging om zich te herhalen in je beroepssfeer. Dat betekent dat problemen met een dominante, kritische of juist suffe ouder zich kunnen vertalen naar een akelige leidinggevende, die moeiteloos jouw rode knoppen indrukt. Dan moeten we onderzoeken hoe je anders met autoriteit kunt omgaan.

Mensen ergeren zich het vaakst aan personen die een spiegel voor hun eigen problemen zijn. Je kunt jaloers zijn op iemand die juist knap een talent naar buiten brengt, dat jij bij je zelf onderdrukt. Of iemand vertoont vreselijk gedrag op een bepaald punt, dat bij nadere analyse ook in jou zit (maar niet zo groot!). De uitvergroting door die ander kan jou helpen om je eigen narigheid te ontdekken. Misschien heb je al kennis gemaakt met dat spiegeleffect in je relaties maar ook op de werkvloer is dit de oorzaak van velerlei conflicten.

Ik zal je oefeningen presenteren, soms een ademhalingsmeditatie leren (bijvoorbeeld Vipassana) en soms een auraschoonmaak demonstreren om bepaalde energieën van bazen of collega’s uit je zenuwgestel te zetten. Zo wordt je vrijer en krachtiger.

Net zo spannend: ga mee op een Verdiepingsreis naar Sardinië

Een retreat op ceremoniële oertijdplekken op het eiland Sardinië, een psychedelische reis, terug in de tijd? Ga mee met twee onorthodoxe researchers in een uniek actueel onderzoek.

Het mystieke, subtropische eiland Sardinië ligt 190 kilometer ten westen van het Italiaanse vasteland, zuidelijk onder Corsica. Toeristen waarderen vooral de 1800 kilometer aan kustlijn met paradijselijke stranden en intieme baaitjes, wijngaarden en eikenbossen. Het is net zo groot als Nederland maar het heeft slechts 1,65 miljoen inwoners. De noordelijke kust wordt de Costa Smeralda genoemd naar zijn diepgroene kleuren. Het middeleeuwse vestingstadje Castelsardo, de flamingo’s en de Grotten van Neptunus (Grotta di Nettuno) staan voor de vaste toeristische excursies.

Astronomisch onderzoek

Maar er is veel meer. Wat weinigen weten is dat Sardinië zesduizend jaar geleden een plek voor diep spiritueel en astronomisch onderzoek was. Ons eigen onderzoek in de afgelopen herfst wees nadrukkelijk op buitenaards bezoek. Dit eiland werd in de prehistorie beschouwd als een plaats om jezelf weer op te laden met pure ‘binnen’-energie. Niet zo maar noemen Italianen dit het Isola Mito, het mythische eiland. De Griekse wijsgeer Plato beschreef ooit (zo’n 400 jaar v. Chr.) een magisch eiland met 20.000 torens. Sardinië moet het zijn!
Dat aantal lijkt misschien overdreven, hoewel veel resten nog niet gevonden zijn. Van de circa 7000 geregistreerde originele astronomische uitkijktorens staan er nog zo’n 3000 overeind, een enkele uitgebouwd als fort, soms wel 19 meter hoog. Ze werden in de bronstijd van vulkanisch gesteente opgebouwd. We zagen stenen van meer dan 100 kilo, soms in graniet uitgezaagd, vaak zelfs opgestapeld in schuine lijnen. Hoe dan? Buitenaardse bouwmeesters? Daar lijkt het sterk op, zeker als je ook let op in het nabije landschap uitgegraven hellingen van precies 15 graden, aanvliegbanen voor UFO’s? De bekendste is de Nuraghe di Barumini. Dit monument staat op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO.

Uitgedoofde vulkaan

Prehistorische bewoners hebben ons wel meer wonderlijke en vaak indrukwekkende monumenten nagelaten, veel heilige waterputten bijvoorbeeld en graven (Dolmen). De Monte Arci, een in de steentijd al definitief uitgedoofde vulkaan, was een belangrijke vindplaats van obsidiaan, dat gebruikt werd voor speerpunten en messen. Natuurlijk geniet je op Sardinië ook van de pittoreske dorpen, van het heerlijke eten en een bezoek aan wonderlijke mensen en ambachtslieden. Zoals de kruidenmeester en instrumentenuitvinder.

Feeënhuizen en reuzengraven

Wie nieuwsgierig is geworden naar het andere Sardinië, voorbij het toeristisch-oppervlakkige patroon, kan deze lente mee op een verdiepingsreis. Een reis rond ontdekking en herontdekking maar ook voor rust. De beroemde schrijver Robert Bauval heeft hier niet toevallig veel research gedaan voor zijn magische boeken. Onze supergids ter plaatse is Sam Pitzalis (56), een geboren Rotterdammer, maar met een diepe liefde voor Sardinië, waar zijn roots liggen. Zijn Keep Alive Tours is lid van de Vereniging Van Kleinschalige Reisorganisaties (VVKR), compleet met Garantieplan. Hij weet de weg naar wat feeënhuizen worden genoemd, heksenverblijven, diep uitgehakt in de granietrotsen, hij vertelt wat hij weet over de reuzengraven, de plaatselijke Hunebedden. Hij wijst je inscripties, uitgehakte dierfiguren, labyrinten en ideale plekken voor individuele meditatie.

Watervallen

Sardinië, dat is veel groen, watervallen, heuvels, stenen, zee en cultuur. Wandelen in een prachtige, avontuurlijke omgeving, klimmend en klauterend op nagenoeg onbekend terrein maar met een uiterst ervaren gids kun je ceremoniële plekken uit die diepe prehistorie bezoeken. Er zijn namelijk, inmiddels diep verscholen in de natuur, duizenden ceremoniële kleine en grotere eredienstbouwsels te vinden, die ooit afgestemd waren op de bewegingen van zon, maan, sterren, seizoenscycli en levenscycli. Nooit vergeet je meer die speciale plekken om schitterende zonsondergangen te ervaren en om ’s nachts naar de Melkweg te kijken. Zo’n punt met sterke energie is ideaal voor een diepe meditatie of bijzonder trancewerk.

Familie Opstellingen

Deze groep moderne ontdekkingsreizigers kan meelopen met de schaapherder en zijn kudde, maar ook op rituele plaatsen deelnemen aan een Familie Opstelling onder begeleiding van de Haagse coach, astroloog, auralezer en therapeut Peter den Haring (1946). Op andere momenten neemt hij je mee op een trancereis in de natuur, op zoek naar talenten en liefdes uit vorige levens. De groep verblijft in rustieke hotels of in een eeuwenoud huisje in een landelijk rustig dorp, langs de flank van de vulkaan, weg van het doorsnee toerisme. ’s Avonds biedt Peter den Haring je zicht op de karmische aspecten in je geboortehoroscoop of een orakelsessie. Misschien ben je ook geïnteresseerd in het verhaal over de Blue Zones in de wereld, plekken waar de leefstijl en het dieet mensen tot op zeer hoge leeftijd zo kerngezond houdt. Sardinië is zo’n Blue Zone. Wij gaan in elk geval heel gezond eten, direct uit de buurt, gemaakt door plaatselijke experts: van oma tot geweldige kok. We gaan ook kennis maken met gastronomische spektakels en een buitengewone likeurdistilleerderij. Natuurlijk zitten we ook een dagje op het strand.

Wanneer, focus en kostenplaatje?
 
Vanwege de Corona-hysterie en de daar mee gepaard gaande onzekerheden weten nog niet precies onze vertrekdatum. Wij kunnen gelukkig in oktober nog makkelijk inreizen zonder ongezonde testen. We beperken deelname tot een kleine groep, maximaal elf personen. Voor de een zal deze reis spiritueel inzicht opleveren, een ander kan het bewustzijnsverruimende proces ankeren in vertrouwen en energetisch opladen. Misschien ga jij voor een kompas bij je karmische levensopdracht? Aanmelden kan via info@peterdenharing.nl.

Sam Pitzalis biedt ook hulp bij het boeken van de vliegreis Amsterdam-Olbia vv. De vliegreis kostte recent bij EasyJet ongeveer € 60 (retour). De kosten van de retreat bedragen € 1400 voor de 8 dagen, all in dus. Als je de groep wil trakteren op een terras, ben je wonderbaarlijk goedkoop uit: een koffie kost maar € 1,35!
Leuk: een deelneemster aan onze vorige retraite hield een fundraising campagne om de kosten bij elkaar te krijgen. We maken ook altijd gespreide betaling voor je mogelijk. Laten we samen zo’n wonderlijke grot bezoeken, waar vroeger de heksen woonden, de feeënvrouwtjes van Sardinië!

Coaching, Astrologie, Journalistieke producties