NIEUWE OPLEIDING FAMILIE OPSTELLINGEN

Documentaire Telepathie als therapie
Wil jij verdieping zoeken door een Opleiding Familie Opstellingen? Ben je nieuwsgierig naar de zin van je leven? En op zoek naar spiritueel avontuur? Vanaf 7 november 2020 verzorg ik voor de tweede keer een nieuwe opleiding Familie Opstellingen in Den Haag voor mensen uit de gezondheidszorg, therapeuten en zelfonderzoekers onder het motto Kijken naar je Blinde Vlek.

Tien zaterdagmiddagen van 12.00-17.45 uur, m.i.v. 7 november, om de 14 dagen. Vijf delen, elk omvat 2 middagen met theorie en 2 of 3 opstellingen. Kosten € 550, korting voor mensen op Bijstandsniveau. Vooropleiding en motivatie moeten getoetst kunnen worden in een voorgesprek. Er is nog geen accreditatie als bijscholing aangevraagd. Als je zeker wilt zijn van een plek, moet je een aanbetaling van € 110 doen. De rest van het opleidingsgeld ga ik in de loop van het traject bij je innen, cash of via bancaire overmaking als je een factuur voor coaching of opleiding kunt gebruiken voor je belastingaangifte. Het is aftrekbaar als scholing.

Sommige mensen twijfelen of ze de rol van begeleider aan kunnen. Maak je niet druk. Ik start na Deel 3 elke keer een opstelling en vraag dan na een tijdje iemand om het een tijdje over te nemen. Dan maken we hem na een tijdje samen weer af. Dat scheelt enorm in de verantwoordelijkheid. Je groeit er rustig aan in. Van te voren krijg je veel schriftelijke informatie o.m. over astrologie, auralezen en theorie over het Opstellingenwerk ook wel Systemisch Werk genoemd. Het theoretische deel van elke opleidingsdag krijg je steeds van te voren als huiswerk gemaild, zodat je je ergens op kan voorbereiden. Als jij dus een keer mist, krijg je later dat transcript gemaild.

Als je dat nog niet gedaan hebt, bekijk dan nog even de fascinerende korte documentaire (zie https://www.youtube.com/watch?v=wtYWAc6Ow6E) die mijn oudste zoon David gemaakt heeft. Daarvoor heeft hij in Leidschendam twee van mijn Opstellingen gefilmd.

Deel 1: Kennismaken. Gronden, lichaamstaal herkennen, intuïtief waarnemen, werken met kleurpyama’s (de zeven chakrakleuren), trancereizen en meditatie. Zelfliefde mantra’s oefenen als tegenwicht voor leeg of onbezield voelen. Onderzoek naar welke Opstellingsvraag er gesteld kan worden en wat niet.

Deel 2: Aandacht voor het Mysteriebewustzijn, Godsbesef, predestinatie en Vrije Wil. Kijken naar de invloed van (karmische) beloften en koorden. Macht & Onmacht, het vervullen van de vijf archetypische basisrollen. Kijken naar je Blinde Vlek. Accepteren dat bepaalde persoonlijkheidsdelen beperkt ontvankelijkheid zijn voor inzicht.

Deel 3:  Waar komen barrières, blokkades en schaduwkanten vandaan? Geboorteopdrachten en karmische astrologie. Analyseren van je eigen horoscoop op talenten en handicaps. Voorouderlijke ellende of boosheid. Vernoemingen, overschaduwing door overledenen. Verstopt familieleed, niet erkende doden. Verklevingen van zielen, tweelingzielen. Ritueel losmaken.

Deel 4: HSPgevoeligheid en ElektroHyperSensitiviteit. Invloed van projecties uit familie, partner of werksituaties. Rolwisselingen, verstrikkingen. Werktuig zijn of kantelend in de Driehoek: Slachtoffer, Redder of Vervolger. Helperssyndroom. Geleidegidsen, beschermengelen en ‘Stemmen’. Angsten voor demonen en/of duivels & Satan. Opnieuw op aarde komen of niet?

Deel 5: Toepassen van hypnose en trucs. Aandacht voor onverwerkte rouw of wrok. Geheimen, incest, schuld & boete. Zelfmoord, moord, abortus en miskramen. Authentiek jezelf zijn, niet meer bang en in het Hier en Nu zijn. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen.

Aanmelding en informatie: info@peterdenharing.nl

Nam Myoho Renge Kyo (Ik ben toegewijd aan de mystieke wet van oorzaak en gevolg)

Een Familie Opstelling is een moderne, paranormale vorm van groepstherapie die veel terrein wint bij het aanbod van vernieuwende therapieën. Deelnemers (representanten) stellen zich bewust in een lichte trance open voor de geest van iemand of iets. Overledenen, entiteiten, buitenaardsen, aardewezens, concepten, idealen, noem maar op. Van te voren moet men daarom goed gronden en even leren hoe aanklevende ballast los gelaten kan worden. De opgewekte trance moet ook bewust afgesloten worden. Je kunt met dit systeem beter zicht krijgen op familiekarma, onverklaarbare tegenwerking of ongrijpbare angsten. Regelmatig geef ik in Den Haag, Enschede of Leidschendam trainingen of een avond- of weekendworkshop. De focus hier ligt bij het kijken naar je blinde vlek. Zie mijn AGENDA.

Blinde vlekken zijn delen van je persoonlijkheid, die lastig te accepteren zijn. Toch vertonen ze zich, maar doorgaans in een subtiele verpakking. Mensen uit je nabije omgeving ‘zien’ dat kantje dan al wel, alleen jij zelf blijft dat specifieke gedrag ontkennen, bagatelliseren of omzeilen. Kun je je schaduw in het licht zetten, eerlijker kijken naar dat waar je bang voor bent, omdat je het lang hebt onderdrukt?

Blinde vlekken zitten meestal gekoppeld aan wat we ook wel schaduwkanten noemen. Meestal ontstaat zoiets in je kindertijd. Het kan gaan om een zogenaamd slechte eigenschap of onhebbelijkheid, die je ouders al vroeg opmerken en afstraffen. Je durft er niet verder mee te experimenteren, omdat je er afkeuring en beperkingen op bent gaan verwachten. Dat kan gevoelens van teleurstelling en onmacht opwekken, waar misschien ook al geen plaats voor was. Als het uiten van je boosheid evenmin kon, ben je mogelijk boos op jezelf geworden. En dat vond je eventueel ook weer stom van jezelf. Enzovoorts. Zo kan je blinde vlek te maken hebben met een verstopte reactie op allerlei gevoelens. De manier waarop jij dan als volwassene weer reageert op anderen, die zulke gekwetste of geprikkelde terreinen in jou wakker maken, kan dan weer zo indirect gaan, dat hij een blinde vlek wordt.

Zo’n blinde vlek hoeft niet perse een negatieve achtergrond te hebben. Het kan eveneens gaan om een zogenaamd goede eigenschap, die tussen andere `goede’ eigenschappen verdwaald raakt. Je blijkt bijvoorbeeld leuk te scoren met je leuke clownsoptredens maar helaas, je tekeningen vindt niemand bijzonder. Dus je raakt je tekendoos nooit meer aan… Een opvallende kwaliteit kan ook negatieve aandacht oproepen. Je ouders vinden je bijvoorbeeld een poehaprinses of een opscheppertje, ze ergeren zich aan jouw geldingsdrang maar misschien wel uit verkapte jaloezie. Dat is het krabbenemmerprincipe: de andere krabben in de emmer trekken degene die probeert te ontsnappen naar beneden. Later ga je je misschien geheel onlogisch ergeren aan kunstenaars en artiesten, die hun talent wel gehonoreerd hebben gekregen. En je snapt niets van je irritaties. Zie hier: een blinde vlek.

SPIRITUEEL OMGAAN MET JE SCHADUWKANTEN

Spiritueel omgaan met je schaduwkanten betekent voor mij, dat je een poging doet om je bestaan op aarde te koppelen aan bewustwording. Dat je probeert te werken en te leven vanuit het besef van een karmische opdracht. Op aarde ZIJN houdt dan in, dat alles wat je overkomt een leerervaring is. Dat alles precies goed is en bovendien dat jij het onbewust zelf zo naar je toe getrokken hebt. Soms jij als individu, soms jij als lid van een karmische groep (als Nederlander, als Hagenaar, als lid van een specifieke familie enz.) Soms heeft zo’n groep een voortrekker nodig, een pionier. Het zwarte schaap in de familie is dan essentieel voor de bewustzijnsontwikkeling van de hele clan. Een herwaardering van de schaduw en waarom die schaduw zich nou juist Hier en NU manifesteert, kan een transformatie van de hele groep op gang brengen. Zelfkennis is hier de sleutel.
Meestal geef ik eens per jaar een cursus van vijf avonden onder het motto Spiritueel Omgaan Met Je Schaduwkanten. Ik kijk dan naar je astrologisch karma, ik verzorg een trancereis, bij mooi weer gaan we buiten stokvechten en ik werk met de zogeheten Symbolentekening. En we luisteren veel naar elkaar. Zie mijn AGENDA.

Coaching, Astrologie, Journalistieke producties