Tijdgeest Magazine

TIJDGEEST MAGAZINE, onder redactie van Peter den Haring
editie van 1 februari 2016 over
zwart geld, Turkije, bombarderen, Burundi, neusringen, hiernamaals & Linked In profielneuzen.

Kaalkopjes 
Kaalkopjes, onschuldige dope in het weiland

ZWART DOPEGELD WIT WASSEN

Elk jaar circuleert er veel zwart geld (18,5 miljard euro) door Nederland, waarvan naar schatting 80% buitenlands geld. Een Turkse groenteboer vertelde me dat hij de eerste jaren in zijn Haagse winkel gebruikt werd om verdiensten uit de heroïnehandel wit te wassen. Hij leende bedrijfskapitaal via een Turkse geldschieter en kocht groenten en andere artikelen wit in. Dat er nauwelijks klanten kwamen, deerde hem niet. Zijn handelswaar speelde hij namelijk grotendeels door naar zijn familie en kennissen. In de winkel verkocht hij ‘contant’ zogenaamd wel veel. Hij betaalde zijn bedrijfslening echter af met geld dat een heroïnehandelaar hem elke maandagochtend kwam brengen. In Turkije ‘regelde’ de geldschieter iets met de heroïnebazen. Zo werd zwart wit. Ditzelfde proces zien we op de Amsterdamse Straatweg in Utrecht waar 21 kapsalons allemaal zogenaamd renderen. Toen zijn winkel eindelijk zelf begon te renderen, zocht de dealer een nieuwe witwasser met een kapsalon. Creatief toch? Wie denkt dat de Oorlog Tegen De Drugs ooit gewonnen kan worden, is naïef. Of hij heeft in het geheim een Turkse geldschieter.

Erdogan cartoon Tayyip Erdogan

TURKSE WOLF IN SCHAAPSKLEREN

Het kan allemaal nog erger. Turkije is niet alleen de hoofdsponsor van de Nederlandse heroïnehandel maar ook van zijn soort islam. De briljante journaliste Betsy Udink schreef er een helder waarschuwend boek over, Meisjes van Atatürk, zonen van de sultan. Ik citeer wat uit een uitgebreide recensie. Hoewel Turkije zich volledig van Europa heeft afgekeerd, wil het plotseling toch weer lid worden van de EU. De paranoia Turkse president Tayyip Erdogan heeft zich ontplooit als een megalomane, religieuze dictator van het niveau van een Ayatollah Khomeini in Iran. Paleis van 150 miljoen maar het domme volk houdt nu eenmaal van patsers. Dankzij de Koerden is zijn voetstukje ietsje gescheurd. Erdogan: ‘Voor ons (islamisten) is democratie als een tram. We rijden mee tot we zijn waar we moeten zijn en dan springen we eraf.’ Alle gouverneurs van de eenentachtig provincies van Turkije zijn tayyipisten (trouwe volgelingen) evenals alle rectors van de staatsuniversiteiten en alle redacteuren van alle zenders van de staatstelevisie, de TRT. Turkije is in een tiental jaren een autoritair-islamitische monoculturele samenleving geworden. Deze islamisering heeft geen voorspoed gebracht, wel fraude, vriendjespolitiek, omkoperij en verrijking van een (moslim)elite met aan het hoofd een absolute dictator. Voor andersdenkenden is alles minder leefbaar geworden en het is wachten op de invoering van de sharia. En daar sturen wij nu miljoenen naar toe om ‘onze’ vluchtelingen daar tegen te houden. Oorlogsvluchtelingen…

Oorlogcartoon

Cartoon op http://www.dailykos.com

OORLOGSGEHEIMEN

Oorlog is geweld tussen twee partijen. Dacht ik vroeger. The War on Terrorists is, net zoals The War on Drugs, tegenwoordig echter gedoe waarbij de ene partij zonder bewijs of zonder proces veel toevallige passanten ombrengt of interneert. De verliezende partijen zijn natuurlijk (volgens het recht van de sterkste) zonder uitzondering een gevaar voor de staat. Ondertussen wordt de westerse industriewereld rijker en rijker door de distributie van veel wapens. Leve de lol met de Ak-47. Dood gaan we toch maar enige inspraak daarbij is fijn.

In het Midden-Oosten ontvouwt zich nu een nieuwe Wereld Wanorde van nooit verzoende vijanden en nooit geheelde wonden. Turkije, Syrië en Irak zijn landen van bloed en etter, geschiedkundig verscheurd en opgedeeld, heringedeeld en bijeengeharkt met over­macht en kwelling. Niemand vergeet, laat staan vergeeft. Geen middel tot wraak wordt onbeproefd gelaten en wederzijds houden afkeer en minach­ting elkaar in leven. Irak en Iran zijn niet voor niets tig jaar met elkaar in oorlog geweest.

Hun buren zijn Arabieren, trots op hun olie en op hun achterlijkheid. Grootmoefti sjeik Abdulaziz Al Sheikh van Saoedi-Arabië verbood bijvoorbeeld vorige maand alle moslims om schaak te spelen omdat het te veel zou afleiden van hun ware doel in het leven. Ach. In dit land verteren de 60.000 leden van de koninklijke familie tegelijk geheel moraalloos en pervers 45% van het BNP. Een lawine van schijnheiligheid is hier aan het werk want de Saoediërs hebben een extreem intolerante en conservatieve, zogenaamd fatsoenlijke, Wahabistische stroming van de islam overal heen geëxporteerd. Behalve naar Iran, omdat ze al duizend jaar het bloed van die Perzen wel kunnen drinken. Niet gek dat die IS-lui een eigen leven zijn gaan leiden: Dood aan de Andersdenkenden, in dit geval eerst de Ongelovigen en dan de broedervolkeren. Goed vergelijkbaar met onze Katholieken van vijfhonderd jaar geleden.

Maar nu moet Nederland ineens van onze Angelsaksische bondgenoten gaan mee bombarderen in Irak en Syrië. Daar heeft Minister Hennes een hele zomer over nagedacht. Want Assad zou zo fout zijn. Tja, dat zeiden de Angelsaksen ook over Khaddafi en over Saddam Hoessein… En toen stroomde ons land vol met Irakese vluchtelingen. En nu natuurlijk met Syriërs. Hoe dom kan deze regering zijn?! Vliegtuigen en tanks, zo gaan we winnen!

Tank

 Smiley EEUWIGHEIDSMOP

“Ik houd voor altijd van je,” zei Lies toen. “Ik ben voor eeuwig de jouwe.” Vijftig overzichtelijke maar sleurrijke incarnaties later wilde Leo toch wel eens iets anders. Ze begonnen met partnerruil. Lies was wel moeilijk over te halen. Eindelijk kwam er iets van en lagen ze samen zwetend op de bank. Lies moest erg wennen. Toen Ronnie even uitrustte, vroeg Lies angstig: “Ben jij niet benieuwd naar wat onze mannen nu uitspoken in de slaapkamer?”

Nog meer onkiese, rare moppen? Kijk op www.tijdgeest-magazine.nl/humor . Lachen ontspant, zelfs lachen om baggerbakken.

Afrika kaart

BLOEDERIG BURUNDI

Het vroegere Belgische mandaatgebied Burundi is al sinds 1993 het toneel van bloedige confrontaties tussen etnische groepen, vooral tussen Hutu’s en Tutsi’s. We kennen dat conflict van de ijselijke genocide in buurland Ruanda. Burundi heeft een fundamentalistisch-christelijke president, Pierre NKurunziza, een extremistische Hutu ooit vriendelijk begonnen, maar verworden tot een tiran. Hij wordt gesteund door Amerikaanse kerken (en lieve Christelijke vrijwilligers) en de nikkelindustrie die hij voor steun aan zijn (onwettige) derde ambtstermijn een profijtelijke ertswinning toe staat. De katholieke kerk en de vroegere Belgische koning Boudewijn hebben in dit conflict uiterst dubieuze rollen gespeeld. De Belgische leraar Rik Rammeloo licht deze etnische vulkaan van Midden-Afrikaanse wreedheid helder toe. De zoveelste ver van ons bed show maar niet minder schokkend dan de Arabische broedermoorden in Syrië en omstreken.

Neusdier

BANGE MAN

Ik word een beetje bang van meisjes met neusringen en tattoos. Van meisjes die op elke koopavond moeten kopen. Van meisjes met strakke boerka’s of vette make up. Van meisjes met een grote bek die toch nooit werkelijk seks aandurven. ‘k Ben zo bang dat die meisjes wonderlijk genoeg toch nog moeder worden ook en al hun narigheid doorgeven… Ze zijn Goddank niet allemaal zo. Seqoia van Ekeren is met haar 15e al een topper. Ik word zo blij van meisjes die gewoon leuk en levendig zijn. Die liefde herkennen als er liefde is. Die zich niet onherkenbaar laten opfokken door modegrillen. Die geloven in een wereld van Goed Zoals Het Is. En daar hoort helaas Lelijk, Naar en Duister bij.

Bulldog

DE WITTE PUNT IN HET ZWART

Duister… In alle zwart zit een wit puntje leert ons het yin-yang symbool. Ik leg het oorzakelijk verband tussen Goed & Kwaad nog eens met een voorbeeld uit.

Ik ontmoette ooit iemand die rond liep met vreselijk schuldgevoel. Het was ook niet niks. Hij had in zijn moeizame jeugd diverse mensen mishandeld in cafés, afgeperst en bedrogen. Maar tijdens de politionele acties in Indonesië had hij als militair gemarteld, mannen in brand gestoken, vrouwen verkracht en daarna vermoord. ”Ik was volslagen krankzinnig,” zei hij achteraf. “Ik geloofde niet in God, ik geloofde in het recht van de sterkste. Achteraf denk dat ik eigenlijk God opnieuw en opnieuw met moraalloze wandaden probeerde te provoceren en dat ik onbewust hoopte op interventie van Iets Hogers. Toen correctie uitbleef, dacht ik dat werkelijk alles duister was in deze wereld. Niettemin werd ik betrapt door een officier bij iets wat over alle grenzen heen ging. Die officier sloeg mij tussen mijn ogen, ik raakte bijna bewusteloos maar ik ervaarde een groot wit licht. Die luitenant zei tegen mij dat hij mij vergaf, maar dat hij niet wist of God mijn misdaad zou vergeven. Iets van bewustzijn is er toen door die daad van Liefde in mij wakker geworden. Ik raakte in elk geval uit mijn voortdurende duistere nachtmerrie. Ik heb ziekte voorgewend en ben gerepatrieerd naar Nederland. Ik ben nooit meer beter geworden, maar ik geloof dat ik in die officier toch een engel heb ontmoet. Gods Liefde in de hand van de duivel. Toch zal ik tot mijn dood bang blijven voor vergelding.”

Zwarte koets

De Zwarte Koets

HIERNAMAALS EN HIER EN NU

Bang zijn voor de dood versterkt iemands lijden heftig. Er is een vorm geloof nodig om te vertrouwen op de goede afloop. Ouder worden kan ongerustheden verzachten, maar aan jezelf je duistere, kwade daden gewoon vergeven is eigenlijk de krachtigste optie. Dan kan er iets nieuws beginnen. Je hebt echter pech als je denkt dat alles ophoudt met je laatste adem. Ouwe lullen moeten weg, zongen Van Kooten en De Bie al.

Aan de andere kant van het denken presenteren een hoop broodschrijvers aan hun lezers in het New Age veld nogal sentimentele verhalen over het Leven na de Dood. Er is vooral bij Amerikanen de neiging om spiritistische Goed Nieuws Boeken te produceren omdat dat prima verkoopt: “De hemel is stralend, er is geen oordeel, iedereen is goed, er is 5D Ascensie, je overleden kindje maakt het prima en stuurt je hartelijke groeten.” Nuancering is dan wijs. Wie veel onderzoek doet, ontdekt ten eerste dat deze schepping oneindig groots en gevarieerd is en dat het voor de mens onmogelijk is om God te kennen of de ‘Hemel’ te begrijpen. Na de dood lijken ondertussen veel gepijnigde zielen rond te blijven hangen in een soort tussenstation, een ‘Bardo’, een schijnwereld waar je nog moeizaam vastplakt aan je laatste identiteit.   In mijn praktijk als auralezer, astroloog en regressietherapeut ‘ontmoet’ ik doden die niet weten dat ze dood zijn of niet weten dat ze kunnen reïncarneren. Ze weten ook niks van een gids of helper. Tenminste, als dat goed uitgelegd wordt en zij zich IETS KUNNEN VOORSTELLEN, dan pas manifesteert zich een alternatief of hulp. Wat je bij je leven ‘gelooft’ lijkt de neiging te hebben om vlak na je dood gecreëerd te worden. Zou dus ALLES een creatie kunnen zijn? Is verbeeldingskracht (naast Geloof, Hoop & Liefde) de sturende factor in de menselijke evolutie? Dat zou heel goed kunnen. Laat ons hoopvol en ongeremd reizen door het universum.

Ballonvaart

Smiley UITSTELMOP

Ed ziet een kennis terug, die hij kent van een mislukte en pijnlijke poging tot anale seks toen ze beiden dronken waren. “God, Fred,” roept hij blij uit. “Leuk je te zien. Ik herinner me nog van alles met jou.” Fred kijkt zeer gereserveerd: “Dat kan ik me niet zo goed voorstellen.” “O ja,” zegt Ed. “Ik ga altijd snel aan jou denken als ik met mijn nieuwe vriendin vrij en ik bang ben om te snel klaar te komen!”

Tweelingbaby

PROFIEL

Zonder tweelingziel en zonder profiel ben je tegenwoordig nergens meer. Met een oetlullig profiel kun je ook wel inpakken. Hoe serieus neem ik jou als je LinkedIn-profiel maar minimale informatie bevat? Als je foto vaag is, ontbreekt of je draagt een zonnebril? Nog erger, we zien maar de helft van je gezicht of vooral je leuke kindje. Drama: op jouw foto staan drie collega’s, maar wie ben jij? Die draadmagere? Ai: je houdt een hand voor je mond? Jij liegt vast vaak. Of die vakantiefoto: waar sta jij ergens? En dat paard: ben jij dat? Foto’s en profil: dat betekent dat we je neusvorm zien. Laten we daar eens een nieuwe hype van maken: rare plaatje van flinke neuzen. Weg met de ijdelheid!

 Peter profiel

GEEN VERSTAND MAAR GODDANK EEN ORAKEL?

Dom zijn is niet erg. Raadpleeg gewoon het domino orakel!

Domino orakel copy

Coaching, Astrologie, Journalistieke producties