Het domino orakel

Waarzeggen met dominostenen

Hier heb je de mogelijkheid om mijn Domino Orakel interactief te raadplegen.
Dit orakel is gebaseerd op teksten uit een gelijknamig Ankertje, dat ik in 1994 geschreven heb.  Het boekje zelf is helaas uitverkocht, maar nog in een tiental bibliotheken te vinden.

Klik nu op de button om het orakel te openen. Let op, het orakel opent in een nieuw scherm.
Er zitten her en der rare typfouten in maar helaas ben ik vergeten hoe je die moet aanpassen (digibeet uit 1946).

domino-orakel-button

WAAR KOMT DIT ORAKEL VANDAAN?

Ik woonde van 1990 tot 1992 in Brazilië. Soms kwam ik op straat van oorsprong Portugese zigeunervrouwen tegen, die mijn hand wilden lezen als toekomstvoorspelling. Hun zware accent en mijn marginale Portugees maakten de communicatie nogal problematisch en zo’n mevrouw legde dat dan meestal onterecht uit als gierigheid of een afwijzing. Als overtuigender bewijs pakte een van die kleurig geklede dames er op een keer dominostenen bij. Dat was toen en daar vooral een orakel dat over de liefde ging. Het maakte me wel buitengewoon nieuwsgierig maar ik begreep er nauwelijks wat van. Die leemte heb ik later aardig creatief opgevuld.

Mijn toenmalige geliefde en collega, dr. Zina Voltis Gruzman, psychiater in Rio de Janeiro, vertaalde voor mij de oorspronkelijke zigeunerinformatie en ik heb daarna de interpretatie aangepast aan een West-Europese therapeutische benadering van problemen.
De pretentie van dit domino-orakelsysteem laat ik graag beoordelen door diegenen, die er mee willen werken. Het is vooral een huis-tuin-en keuken orakel. Toets er geen grote levensvragen mee, maar laat je goede raad geven in het hier en nu. Mij heeft het vaak verbijsterd en verbaasd. Makkelijk is het in ieder geval wel. En het is een ideaal orakel voor mensen die van kort en krachtig houden.

Coaching, Astrologie, Journalistieke producties